Showing posts with label Jailbreak. Show all posts
Showing posts with label Jailbreak. Show all posts

Friday, December 27, 2013

Ini berita gembira untuk penguna IOS 7 dimana anda sudah boleh jailbreak untuk memaksimakan fungsi idevice anda. Version baru Evasion 7 telah dilancarkan pada umum lebih kurang 2 hari lepas. So untuk version ini boleh digunakan untuk semua idevice. Untuk tutorial bagaimana untuk mengunakan software evasion yang baru ini, anda boleh layari video tutorial disini.

Untuk software Evasion anda boleh download disini mengikut OS anda sendiri.

Latest untuk penguna IOS 7, Untheated jailbreak sudah release

Ini berita gembira untuk penguna IOS 7 dimana anda sudah boleh jailbreak untuk memaksimakan fungsi idevice anda. Version baru Evasion 7 telah dilancarkan pada umum lebih kurang 2 hari lepas. So untuk version ini boleh digunakan untuk semua idevice. Untuk tutorial bagaimana untuk mengunakan software evasion yang baru ini, anda boleh layari video tutorial disini.

Untuk software Evasion anda boleh download disini mengikut OS anda sendiri.

Sunday, May 12, 2013


Itools

Ok geng, aku nak share sikit tool yang berguna bagi pengguna idevice, ok software ni dia adalah alternatif selain daripada itunes untuk idevice anda sama ada nak transfer lagu, gambar, ringtone, video, backup data dan macam macam lagi. Yang paling menarik, korang xperlu jailbreak pon idevice. So far aku baru try untuk transfer ringtone memang berjaya, tapi untuk video aku da transfer tapi xappear dalam video di iphone. So kalo korang nak test boleh je download... Taip je kat google tu itools. Selamat mencuba....


Itools.....???


Itools

Ok geng, aku nak share sikit tool yang berguna bagi pengguna idevice, ok software ni dia adalah alternatif selain daripada itunes untuk idevice anda sama ada nak transfer lagu, gambar, ringtone, video, backup data dan macam macam lagi. Yang paling menarik, korang xperlu jailbreak pon idevice. So far aku baru try untuk transfer ringtone memang berjaya, tapi untuk video aku da transfer tapi xappear dalam video di iphone. So kalo korang nak test boleh je download... Taip je kat google tu itools. Selamat mencuba....


Wednesday, November 14, 2012

Aku da lame gunekan software ni, tp sekarang ni je aku baru update balik, software ni lagi senang dari gune itune, function lebih kurang same mcm itune, tapi sebelum lu orang gune, sila la tengok dulu user guide hehehe.... So far aku lebih senang gune ini tapi kadang2 ade crash sedikit.....

**** ifunbox vs itune ****

Aku da lame gunekan software ni, tp sekarang ni je aku baru update balik, software ni lagi senang dari gune itune, function lebih kurang same mcm itune, tapi sebelum lu orang gune, sila la tengok dulu user guide hehehe.... So far aku lebih senang gune ini tapi kadang2 ade crash sedikit.....