Showing posts with label apple. Show all posts
Showing posts with label apple. Show all posts

Friday, December 27, 2013

Ini berita gembira untuk penguna IOS 7 dimana anda sudah boleh jailbreak untuk memaksimakan fungsi idevice anda. Version baru Evasion 7 telah dilancarkan pada umum lebih kurang 2 hari lepas. So untuk version ini boleh digunakan untuk semua idevice. Untuk tutorial bagaimana untuk mengunakan software evasion yang baru ini, anda boleh layari video tutorial disini.

Untuk software Evasion anda boleh download disini mengikut OS anda sendiri.

Latest untuk penguna IOS 7, Untheated jailbreak sudah release

Ini berita gembira untuk penguna IOS 7 dimana anda sudah boleh jailbreak untuk memaksimakan fungsi idevice anda. Version baru Evasion 7 telah dilancarkan pada umum lebih kurang 2 hari lepas. So untuk version ini boleh digunakan untuk semua idevice. Untuk tutorial bagaimana untuk mengunakan software evasion yang baru ini, anda boleh layari video tutorial disini.

Untuk software Evasion anda boleh download disini mengikut OS anda sendiri.

Tuesday, September 24, 2013




Salam semua pungguna dan peminat game fifa, hari ni anda boleh download dengan percuma di app store, di google play saya tak pasti hehehe, sila donwload sementara masih percuma ye.... Hoooyeeee

#kumionline

Fifa 14 percuma di App Store hari ini




Salam semua pungguna dan peminat game fifa, hari ni anda boleh download dengan percuma di app store, di google play saya tak pasti hehehe, sila donwload sementara masih percuma ye.... Hoooyeeee

#kumionline

Monday, September 23, 2013

Ramai yang berkata setelah update ios 7 ni, bateri semakin kuat digunakan. Disini ada sedikit cara yang boleh digunakan untuk mengurangkan penggunaan bateri ini. Cuba ikut langkah ini:-

1. OFF DYNAMIC WALLPAPER

Tukarkan wallpaper dari dynamic kepada wallpaper still seperti ini Settings > Wallpapers & Brightness > Choose Wallpaper



2. DISABLE FUNGSI BACKGROUND REFRESH

Settings > General > Background App Refresh > and turn it off. Fungsi ini juga menyebabkan penggunaan bateri yang banyak. So boleh cuba



3. DISABLE IOS 7 MOTION

Anda boleh disable motion effects ini dengan mengikut arahan ini Settings > General > Accessibility > Reduce Motion and turn on the switch.



Aku share 3 je dulu ye... Yang lain akan menyusul.

#kumionline

Fix issue bateri untuk ios7

Ramai yang berkata setelah update ios 7 ni, bateri semakin kuat digunakan. Disini ada sedikit cara yang boleh digunakan untuk mengurangkan penggunaan bateri ini. Cuba ikut langkah ini:-

1. OFF DYNAMIC WALLPAPER

Tukarkan wallpaper dari dynamic kepada wallpaper still seperti ini Settings > Wallpapers & Brightness > Choose Wallpaper



2. DISABLE FUNGSI BACKGROUND REFRESH

Settings > General > Background App Refresh > and turn it off. Fungsi ini juga menyebabkan penggunaan bateri yang banyak. So boleh cuba



3. DISABLE IOS 7 MOTION

Anda boleh disable motion effects ini dengan mengikut arahan ini Settings > General > Accessibility > Reduce Motion and turn on the switch.



Aku share 3 je dulu ye... Yang lain akan menyusul.

#kumionline

Saturday, September 21, 2013




Haaaa ni semua aku nak share, blackberry sekarang ni dah keluarkan aplikasi bbm kepada pengguna selain blackberry tau. So sebab ramai yang dah tak guna blackberry ini inisiatif dorang untuk mempopularkan semula sistem bbm yang hangat pada zaman dahulu.

#kumionline

BBM untuk pengguna Apple




Haaaa ni semua aku nak share, blackberry sekarang ni dah keluarkan aplikasi bbm kepada pengguna selain blackberry tau. So sebab ramai yang dah tak guna blackberry ini inisiatif dorang untuk mempopularkan semula sistem bbm yang hangat pada zaman dahulu.

#kumionline

Wednesday, September 18, 2013






Sedikit screenshot perbezaan ios6 dan selepas di update kepada ios7












Lama betul nak selesai update ni, dari malam tadi, pagi ni baru settle.

#kumionline

Before and after Ios 7






Sedikit screenshot perbezaan ios6 dan selepas di update kepada ios7












Lama betul nak selesai update ni, dari malam tadi, pagi ni baru settle.

#kumionline

Wednesday, September 11, 2013






Seperti yang diketahui ramai peranti yang menjadi penantian peminat produk buatan Apple telah dilancarkan, tapi akan masuk ke pasaran Malaysia maybe dalam oktober ataupun november ini. Sini aku nak share sikit info tentang spec untuk iphone baru ni:-

Iphone 5S
















Kumionline

Spesifikasi Iphone 5S dan Iphone 5C






Seperti yang diketahui ramai peranti yang menjadi penantian peminat produk buatan Apple telah dilancarkan, tapi akan masuk ke pasaran Malaysia maybe dalam oktober ataupun november ini. Sini aku nak share sikit info tentang spec untuk iphone baru ni:-

Iphone 5S
















Kumionline

Saturday, May 4, 2013

Ok ni aku nak review sikit berkenaan software news dari astro awani, anda boleh download percuma saja, paparan menarik sangat tersusun, lain dari app news lain, dari segi kemaskini maklumat boleh improve lagi... Boleh dapatkan di apple app store di idevice anda... Untuk google masih belum ada lagi

Astro Awani For IOS device

Ok ni aku nak review sikit berkenaan software news dari astro awani, anda boleh download percuma saja, paparan menarik sangat tersusun, lain dari app news lain, dari segi kemaskini maklumat boleh improve lagi... Boleh dapatkan di apple app store di idevice anda... Untuk google masih belum ada lagi