Showing posts with label duit. Show all posts
Showing posts with label duit. Show all posts

Thursday, October 17, 2013

Siapa khamsiah ni? Senangnye cik khamsiah ni buat duit, hahaha kesahihan laporan ini tak dapat dipastikan ketulinannya, 21 billion wooo, bukan sikit ni terus jadi billionaire ni.

** sumber gambar dari panggung opera

Khamsiah tuntut 21 billion pada kerajaan.

Siapa khamsiah ni? Senangnye cik khamsiah ni buat duit, hahaha kesahihan laporan ini tak dapat dipastikan ketulinannya, 21 billion wooo, bukan sikit ni terus jadi billionaire ni.

** sumber gambar dari panggung opera

Friday, September 20, 2013




Samsung Malaysia Electronics Sdn Bhd (Samsung) melancarkan telefon pintar Samsung Galaxy Note 3 dan jam tangan pintar Galaxy Gear yang bakal berada di pasaran tempatan bermula 25 September ini.

Kedua-dua produk terbaru itu dilengkapi teknologi canggih yang membolehkan Galaxy Note 3 disambungkan terus dengan Galaxy Gear, iaitu konsep baru diperkenalkan Samsung.

Naib Presiden Perusahaan dan Perniagaan Samsung, Varinderjit Singh berkata, ciri S Voice pada Galaxy Gear membolehkan arahan suara diberi seperti membuat panggilan, menghantar dan menerima pesanan serta e-mel selain mengambil gambar.

"Pelancaran produk ini membawa dunia gajet ke satu inovasi terbaru iaitu telefon pintar dengan skrin besar bersaiz 5.7 inci dan peranti pelbagai guna," katanya pada Majlis Pelancaran Samsung Galaxy Note 3 dan Galaxy Gear di Subang Jaya, semalam.

Samsung juga akan memperluas penggunaan Galaxy Gear pada telefon pintar lain iaitu Galaxy S3, S4 dan Note 2.

Sementara itu, Galaxy Note 3 yang direka lebih nipis dan ringan turut memiliki ciri keselamatan bagi melindungi perisian daripada virus dan cubaan digodam.

Samsung Galaxy Note 3 bakal dijual di pasaran tempatan dengan harga RM2,399 dan Galaxy Gear pada harga RM999.

#kumionline

Samsung Galaxy Note 3




Samsung Malaysia Electronics Sdn Bhd (Samsung) melancarkan telefon pintar Samsung Galaxy Note 3 dan jam tangan pintar Galaxy Gear yang bakal berada di pasaran tempatan bermula 25 September ini.

Kedua-dua produk terbaru itu dilengkapi teknologi canggih yang membolehkan Galaxy Note 3 disambungkan terus dengan Galaxy Gear, iaitu konsep baru diperkenalkan Samsung.

Naib Presiden Perusahaan dan Perniagaan Samsung, Varinderjit Singh berkata, ciri S Voice pada Galaxy Gear membolehkan arahan suara diberi seperti membuat panggilan, menghantar dan menerima pesanan serta e-mel selain mengambil gambar.

"Pelancaran produk ini membawa dunia gajet ke satu inovasi terbaru iaitu telefon pintar dengan skrin besar bersaiz 5.7 inci dan peranti pelbagai guna," katanya pada Majlis Pelancaran Samsung Galaxy Note 3 dan Galaxy Gear di Subang Jaya, semalam.

Samsung juga akan memperluas penggunaan Galaxy Gear pada telefon pintar lain iaitu Galaxy S3, S4 dan Note 2.

Sementara itu, Galaxy Note 3 yang direka lebih nipis dan ringan turut memiliki ciri keselamatan bagi melindungi perisian daripada virus dan cubaan digodam.

Samsung Galaxy Note 3 bakal dijual di pasaran tempatan dengan harga RM2,399 dan Galaxy Gear pada harga RM999.

#kumionline

Thursday, September 12, 2013




Hmmm tajuk gempakkan, ok tajuk tu ambil dari yahoo news sebab aku baru baca sekejap tadi. Tajuk tu mengulas sedikit isi kandungan buku biografi tentang ahli parlimen jelutong ni.

Penulis dari Switzerland telah menamakan judul buku tersebut dengan nama "Karpal the tiger of Jelutong". Telah dilancarkan oleh Penasihat DAP Lim Kit Siang.

Tapi ape yang aku nampak sikit kesalahan seperti gambar diatas, penggunaan 'mendiang' keatas Speaker Tun Mohamed Zahir Ismail. Maybe boleh betulkan kot...?? #yahoonews #themalaysianinsider

#kumionline

Karpal bawa video lucah ke parlimen




Hmmm tajuk gempakkan, ok tajuk tu ambil dari yahoo news sebab aku baru baca sekejap tadi. Tajuk tu mengulas sedikit isi kandungan buku biografi tentang ahli parlimen jelutong ni.

Penulis dari Switzerland telah menamakan judul buku tersebut dengan nama "Karpal the tiger of Jelutong". Telah dilancarkan oleh Penasihat DAP Lim Kit Siang.

Tapi ape yang aku nampak sikit kesalahan seperti gambar diatas, penggunaan 'mendiang' keatas Speaker Tun Mohamed Zahir Ismail. Maybe boleh betulkan kot...?? #yahoonews #themalaysianinsider

#kumionline

Wednesday, September 11, 2013




IPOH - Seorang penyelia lelaki di sebuah institusi pengajian tinggi di sini kerugian sebanyak RM800 setelah diperdaya seorang wanita yang menawarkannya untuk mewarisi harta seorang lelaki warga Iraq.

Noor Azlin Zainal, 46, berkata, dia menerima kiriman e-mel dua bulan lepas daripada wanita berkenaan yang bertindak sebagai orang tengah untuk mencari pewaris kepada warga Iraq itu.




"Dia menawarkan 40 peratus dari jumlah USD1.3 juta (RM4.26 juta) sekiranya saya bersetuju untuk menjadi pewaris," katanya kepada pemberita ketika ditemui di Pusat Khidmat dan Aduan Barisan Nasional (BN) Perak di sini, hari ini.

Katanya, wanita itu meminta dia memberikan butiran peribadi dan membayar sejumlah wang kononnya untuk membayar cukai ke atas wang yang akan diwarisinya itu.

Dia kemudian memindahkan wang berjumlah RM800 melalui dua transaksi ke dalam akaun milik wanita berkenaan.

Noor Azlin berkata, dia curiga apabila tidak mendapat apa-apa wang yang ditawarkan selepas menunggu selama kira-kira dua bulan.

"Saya telah beberapa kali cuba menghubungi wanita itu namun gagal dan akhirnya menyedari telah ditipu dan mengambil keputusan membuat laporan polis," katanya.

Sementara itu, ketua urusetia pusat tersebut menasihatkan orang ramai supaya tidak mudah terpedaya dengan sebarang tawaran melalui Internet.

"Sejak dua minggu lalu, sebanyak enam aduan diterima berhubung penipuan siber diterima oleh pihak saya," katanya. - Bernama


P/S:- alahai ada lagi yang tertipu... Baru belajar guna email ke? Senang nooooo orang nak bagi duit ye... Sabor je le

Kumionline

Lelaki terpedaya dengan email scam




IPOH - Seorang penyelia lelaki di sebuah institusi pengajian tinggi di sini kerugian sebanyak RM800 setelah diperdaya seorang wanita yang menawarkannya untuk mewarisi harta seorang lelaki warga Iraq.

Noor Azlin Zainal, 46, berkata, dia menerima kiriman e-mel dua bulan lepas daripada wanita berkenaan yang bertindak sebagai orang tengah untuk mencari pewaris kepada warga Iraq itu.




"Dia menawarkan 40 peratus dari jumlah USD1.3 juta (RM4.26 juta) sekiranya saya bersetuju untuk menjadi pewaris," katanya kepada pemberita ketika ditemui di Pusat Khidmat dan Aduan Barisan Nasional (BN) Perak di sini, hari ini.

Katanya, wanita itu meminta dia memberikan butiran peribadi dan membayar sejumlah wang kononnya untuk membayar cukai ke atas wang yang akan diwarisinya itu.

Dia kemudian memindahkan wang berjumlah RM800 melalui dua transaksi ke dalam akaun milik wanita berkenaan.

Noor Azlin berkata, dia curiga apabila tidak mendapat apa-apa wang yang ditawarkan selepas menunggu selama kira-kira dua bulan.

"Saya telah beberapa kali cuba menghubungi wanita itu namun gagal dan akhirnya menyedari telah ditipu dan mengambil keputusan membuat laporan polis," katanya.

Sementara itu, ketua urusetia pusat tersebut menasihatkan orang ramai supaya tidak mudah terpedaya dengan sebarang tawaran melalui Internet.

"Sejak dua minggu lalu, sebanyak enam aduan diterima berhubung penipuan siber diterima oleh pihak saya," katanya. - Bernama


P/S:- alahai ada lagi yang tertipu... Baru belajar guna email ke? Senang nooooo orang nak bagi duit ye... Sabor je le

Kumionline

Tuesday, September 10, 2013




SENAI – Kenaikan harga rumah susulan akibat pengurangan subsidi diesel dan petrol RON95 oleh kerajaan baru-baru ini tidak dapat dielakkan bagi menampung kenaikan kos pengangkutan yang ditanggung kontraktor.

Yang Dipertua Persatuan Kontraktor Melayu Malaysia Negeri Johor, Ir Mahmood Amir berkata, kenaikan harga rumah adalah senario biasa apabila berlaku kenaikan harga bahan api bagi mengelakkan kontraktor dan pemaju mengalami kerugian.

“Apabila harga minyak naik, secara tidak langsung harga semua barang juga akan naik, namun sejauh mana kadar kenaikan itu bergantung kepada pengiraan masing-masing.

“Kalau tidak naikkan harga, kontraktor terpaksa kurangkan saiz rumah untuk seimbangkan kos dan keuntungan mereka, jika tidak mereka akan rugi,” katanya kepada Sinar Harian, hari ini.

Katanya, pasaran perumahan dan hartanah dijangka terus rancak dalam tempoh jangka pendek walaupun berlaku kenaikan harga berikutan trend permintaan terhadap sektor hartanah meningkat ketika ini.

Bagaimanapun katanya, beliau menjangkakan masalah bakal timbul dalam kalangan pengguna dan pemilik rumah bagi tempoh jangka panjang kerana komitmen bayaran ansuran bulanan yang perlu ditanggung amat tinggi.

“Dalam tempoh satu atau dua tahun ini kenaikan harga rumah tidak akan menjejaskan pasaran perumahan kerana trend permintaan ketika ini sangat tinggi.

“Namun masalah akan mula timbul selepas tiga tahun kemudian apabila pembeli rumah terpaksa menanggung ansuran bulanan rumah yang tinggi,” katanya.

Dalam pada itu, Mahmood menggesa pihak kerajaan memberi perhatian sepenuhnya dalam menangani isu rasuah yang berlaku di negara ini di samping mengawal perbelanjaan agar tidak menyebabkan defisit kepada ekonomi.

“Saya percaya jika isu rasuah ditangani dan perbelanjaan dilakukan secara terkawal akan dapat membantu kerajaan menampung jumlah subsidi bahan api sekali gus mengelakkan senario kenaikan harga,” katanya.

Kumionline

Harga rumah naik lagi




SENAI – Kenaikan harga rumah susulan akibat pengurangan subsidi diesel dan petrol RON95 oleh kerajaan baru-baru ini tidak dapat dielakkan bagi menampung kenaikan kos pengangkutan yang ditanggung kontraktor.

Yang Dipertua Persatuan Kontraktor Melayu Malaysia Negeri Johor, Ir Mahmood Amir berkata, kenaikan harga rumah adalah senario biasa apabila berlaku kenaikan harga bahan api bagi mengelakkan kontraktor dan pemaju mengalami kerugian.

“Apabila harga minyak naik, secara tidak langsung harga semua barang juga akan naik, namun sejauh mana kadar kenaikan itu bergantung kepada pengiraan masing-masing.

“Kalau tidak naikkan harga, kontraktor terpaksa kurangkan saiz rumah untuk seimbangkan kos dan keuntungan mereka, jika tidak mereka akan rugi,” katanya kepada Sinar Harian, hari ini.

Katanya, pasaran perumahan dan hartanah dijangka terus rancak dalam tempoh jangka pendek walaupun berlaku kenaikan harga berikutan trend permintaan terhadap sektor hartanah meningkat ketika ini.

Bagaimanapun katanya, beliau menjangkakan masalah bakal timbul dalam kalangan pengguna dan pemilik rumah bagi tempoh jangka panjang kerana komitmen bayaran ansuran bulanan yang perlu ditanggung amat tinggi.

“Dalam tempoh satu atau dua tahun ini kenaikan harga rumah tidak akan menjejaskan pasaran perumahan kerana trend permintaan ketika ini sangat tinggi.

“Namun masalah akan mula timbul selepas tiga tahun kemudian apabila pembeli rumah terpaksa menanggung ansuran bulanan rumah yang tinggi,” katanya.

Dalam pada itu, Mahmood menggesa pihak kerajaan memberi perhatian sepenuhnya dalam menangani isu rasuah yang berlaku di negara ini di samping mengawal perbelanjaan agar tidak menyebabkan defisit kepada ekonomi.

“Saya percaya jika isu rasuah ditangani dan perbelanjaan dilakukan secara terkawal akan dapat membantu kerajaan menampung jumlah subsidi bahan api sekali gus mengelakkan senario kenaikan harga,” katanya.

Kumionline

Saturday, September 7, 2013

Friday, September 6, 2013




KUALA LUMPUR - Penggunaan kalimah ALLAH dalam kitab Injil boleh dijadikan umpan untuk menjinakkan orang Melayu mendekati agama Kristian.

Pengerusi Pertubuhan-pertubuhan Pembela Islam (Pembela), Dr Yusri Mohamad berkata, adalah bahaya membenarkan kalimah ALLAH digunakan dalam kitab Injil.

“Perkara pertama adalah mengkristianisasikan, ia itu mereka menghilangkan rasa fobia atau menjadikan orang Melayu Islam mesra dan tidak terlalu rasa takut untuk mendekati agama Kristian dengan cara ini.

“Kalau kita kaji teks-teks perbahasan Kristian ini, mereka mengakui ia adalah satu daripada pendekatan paling berkesan untuk mengkristiankan orang Melayu. Itu yang merbahaya. Di Indonesia juga contohnya, mereka merasakan mereka telah sedikit sebanyak berjaya dengan pendekatan ini,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam wacana, 'Nama ALLAH eksklusif atau tidak: Hukum asal, dakwah dan siasah' anjuran Mysuara.net yang diadakan di sini, Selasa lalu.

Dua panelis yang turut diundang dalam wacana itu ialah pensyarah Pusat Kajian Lanjutan mengenai Islam, Sains dan Tamadun (Casis), Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Prof Madya Dr Khalif Muammar A Harris dan Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid
Samad. Bekas mufti Perlis, Prof Madya Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin menjadi moderator.

Menurut Yusri, sekiranya kalimah ALLAH dibenarkan digunakan dalam kitab Injil, negara ini seolah-olah membuka ruang melihat kepada kehancuran Islam.

“Ini bukan ijtihad siasi, ini ijtihad agama. Kalau kita yakin jika ada sesuatu yang bahaya dalam pendekatan atau dasar, kita buka (ruang kepada) orang kita untuk berjinak-jinak dengan agama lain. Kita tahu di negara ini ada virus Kristianisasi di mana-mana.

“Penyalahgunaan kalimah ALLAH ini bukan pada tempatnya, bukan pada maknanya, tapi kita menjurus kepada realiti Malaysia.

“Betul ia eksklusif, tapi dalam erti kata lain, kita sedang fokus kepada melaksanakan ajaran Islam pada konteks yang khusus kerana kita tahu hukum boleh berubah mengikut tempat, malah daripada seorang kepada yang lain, berdasarkan kepentingan sebenar sesuatu tempat.

“Jadi saya selari dengan majlis fatwa yang tidak membenarkannya,” katanya.

Kumionline

kalimah ALLAH dalam kitab Injil boleh dijadikan umpan untuk menjinakkan orang Melayu




KUALA LUMPUR - Penggunaan kalimah ALLAH dalam kitab Injil boleh dijadikan umpan untuk menjinakkan orang Melayu mendekati agama Kristian.

Pengerusi Pertubuhan-pertubuhan Pembela Islam (Pembela), Dr Yusri Mohamad berkata, adalah bahaya membenarkan kalimah ALLAH digunakan dalam kitab Injil.

“Perkara pertama adalah mengkristianisasikan, ia itu mereka menghilangkan rasa fobia atau menjadikan orang Melayu Islam mesra dan tidak terlalu rasa takut untuk mendekati agama Kristian dengan cara ini.

“Kalau kita kaji teks-teks perbahasan Kristian ini, mereka mengakui ia adalah satu daripada pendekatan paling berkesan untuk mengkristiankan orang Melayu. Itu yang merbahaya. Di Indonesia juga contohnya, mereka merasakan mereka telah sedikit sebanyak berjaya dengan pendekatan ini,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam wacana, 'Nama ALLAH eksklusif atau tidak: Hukum asal, dakwah dan siasah' anjuran Mysuara.net yang diadakan di sini, Selasa lalu.

Dua panelis yang turut diundang dalam wacana itu ialah pensyarah Pusat Kajian Lanjutan mengenai Islam, Sains dan Tamadun (Casis), Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Prof Madya Dr Khalif Muammar A Harris dan Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid
Samad. Bekas mufti Perlis, Prof Madya Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin menjadi moderator.

Menurut Yusri, sekiranya kalimah ALLAH dibenarkan digunakan dalam kitab Injil, negara ini seolah-olah membuka ruang melihat kepada kehancuran Islam.

“Ini bukan ijtihad siasi, ini ijtihad agama. Kalau kita yakin jika ada sesuatu yang bahaya dalam pendekatan atau dasar, kita buka (ruang kepada) orang kita untuk berjinak-jinak dengan agama lain. Kita tahu di negara ini ada virus Kristianisasi di mana-mana.

“Penyalahgunaan kalimah ALLAH ini bukan pada tempatnya, bukan pada maknanya, tapi kita menjurus kepada realiti Malaysia.

“Betul ia eksklusif, tapi dalam erti kata lain, kita sedang fokus kepada melaksanakan ajaran Islam pada konteks yang khusus kerana kita tahu hukum boleh berubah mengikut tempat, malah daripada seorang kepada yang lain, berdasarkan kepentingan sebenar sesuatu tempat.

“Jadi saya selari dengan majlis fatwa yang tidak membenarkannya,” katanya.

Kumionline

Wednesday, September 4, 2013




Sila rujuk senarai nama kedai atau business online yang menipu ni jika anda kerap melakukan pembelian di internet. Malaysia sebenarnya masih mundur dalam hal pembelian barang secara online kerana masih ramai yang menipu dan menjadi mangsa tipu.

Malaysia masih ramai makhluk yang mengambil kesempitan di atas kecanggihan teknologi. Macam mana Malaysia nak maju kalau berniaga pun tipu orang. Untung nak cepat. Kalau perniagaan orang lain maju, mulalah nak menjadi pengacau. Apapun sebelum membeli pastikan kesahihan pihak yang menjual, lihat komen komen yang diberi, atau pun lebih baik jika anda melakukan transaksi COD.

Berikut adalah antara nama kedai online di Malaysia yang menipu ramai pembeli.

1 ) Az Iman

Report by many people, payment made but nothing have been deliver. Gambar ambil dari google

2) Assyaima Collection

Report by Siti Suhaila , order barang lain tapi dapat barang lain. Bila sms tak reply

3) Kartisha Little Bizhub

Report by Zetty Ezhard , beli perfume last year, kata authentic tapi rupanya fake. Bau macam sabun, bila email balik tak reply. No telefon tak provided

4) Jason / Ah keong / YU KAM LEAN

Report by many people , jual gadget. Sell BB for rm500 end up semua customer dia tak dapat apa2. Memang ramai dah kena. More than RM10k ++ Please beware

5) Imaya Gadget @ Anisah Derahman (kutu gadgets)

Report by Laksamana Cheng Ho , 4 bulan tak dapat barang, dia just refund RM300 and balance until now tak settle. Post kat wall dia block.

6) Wawa Najwa ZK’nas Lens

Report by Cik N Syuhada , until now tak refund duit

7) Yanti Shaterz

Report by many people, mak kutu yang makan duit haram

8 ) Babyrina

Report by Nik Norazne , ramai dah kena tipu and dia ada byk FB.

http://www.facebook.com/princess.babyrina

http://www.facebook.com/reena.colections

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002641425341

http://www.facebook.com/lolypopprincess.reena

http://www.facebook.com/profile.php?id=100003265896181&ref=ts

9) Coachbagz wonderland

Report by Nurliza Eirlina , jual handbag dari luar negara, dah bayar depo last year but until now barang tak sampai. Email and inbox dia bagi alasan kena tipu dengan supplier tapi sampai sekarang masih active berniaga.

10 ) Katty Eng

Report by Nurul Shahida Syabil , RM130 sampai sekarang tak refund. Barang tak sampai. Now dah block orang

11) Set Nona Roguy

Report by Siti Hajar , dia jual set bersalin. Nama kat akaun maybank Nur Shuhada Ishak. Ramai dah terkena

12) Thalia Amanie @ Juliana Sulaiman

Report by many people , main kutu yang makan duit orang. More details :
FULL NAME —> JULIANA SULAIMAN
NO IC —> 870207495266
NO HP —> 017656278
NO ACC —> CIMB ACC ( 1222-000-3976-201)
ALAMAT —> NO 9,PANGSAPURI SERI NIPAH,OFF TMN PINGGIRAN USJ 4760
SBG JAYA SELGR

13) KIKI GAJET @Muhammad Shaz

Report by Nora Madi Norazmadi , dah bayar deposit RM400, terus kena block. Number phone 0174643265

14 ) Buabuai Buaian cukur Jambul

Report by Love Haikal , duit dah bayar, video tak dapat, fb diblock, call and sms tak layan. Kena pada 13 nov 2011. no phone 01935335784

15) Rainbow House @ Chong Kar Ying

Report by Teia Zakariah , beli lens tak dapat lagi.

16) Koleksi Kpop Eshop @ Norfazilawati Binti Jefferi 01112026208

Report by Faten Suhana and Deana Abdullah , beli 2 baju tapi tak dapat2 lagi sampai sekarang

17) Jualan Mega @ Sarah by Mohd Jamaian

Report by Nabela Dyana , beli ypad budak 30pcs and iphone 4s mainan budak until now tak dapat lagi

18) Door to Door @ Sharifah Nuzaihan Syed Fisol

Report by Amna Nafeesa II , dia jual gadget murah. Sampai sekarang tak dapat. Total loss RM6K.

19) Lens Collections

Report by Chibbi Maruko , total RM345. tak pulangkan lagi duit sampai sekarang.

20 ) Nor Aymylia Bt Normazlin

Report by Puan Ain Juih , beli samsung galaxy tab tapi dapat tablet china. Ramai dah terkena dgn dia. Total loss RM1.6k

21) Nellisa Abd Rahman

Reported by many people , mereka jual barang2 baby , susu dan diapers, barang tak pernah sampai ramai dah tertipu

22) Bee florian @ Aizan Fong Abdullah

Reported by many people, dia ni memang dah bertahun tahun terkenal dengan menipu. Kalau cari fb dia memang dah takde so just beware dengan nama dia tu.

23) Rosidah Abdullah

Reported by many people , dia ni suka buka kedai tiru nama kedai seller lain so nanti customer akan keliru. So just beware dengan nama dia bila nak buat payment nanti. Maybank 163091006206 , hp 01114990713 / 01114944617

24) Butik Beg Tangan Berjenama @ Wan Syazwani maybank 158305218738

Reported by many people, fb dia pun dah hilang sekarang. Dapat duit terus senyap then deactivate fb.

25) Adayana Perfume @ Syahidan Ahmad

Reported by many people, after payment barang tak sampai. Macam2 alasan diberikan.

26) Kedai Gadget @ Faizah binti Md Rejab

Reported by many people , kutu gadget dan jual ada jual gadget tapi kalau dah bayar jgn harap barang akan sampai. DIA MASIH ACTIVE DI LUAR SANA PLEASE BEWARE.Ni no dia 0179895662

27) Korean Sweety Eye

Reported by many people, after payment dia akan block dari msg/wall

28) Kedai saya @ Mohd Syazamie

Reported by Aina Jessturaya, orang tu mengaku diri pekerja court mammoth penang and jual barang murah & ansuran. After masukkan duit dia akan block terus. Tracking number yang tipu dia bagi

29) Babydynas Collections & Babydynas Kutu Frenz

Reported by many people, ada few people je yang dapat refund dari dia. Yang lain semua dia kebas duit. Senyap sampai sekarang

30) Aida Isyhaidar @ Norhaida bt Jamaludin

Reported by Princess Davinci , dia ni kutu jam. Duit lesap

31) Kedai Sri Mawar @ Azizah Bt Bakar from Bachang Utama

Reported by Siti Qis Junior , peniaga emas. After dah dapat duit dia block customer.

32) Blackberry Hotshop @ Maria Ariffa Mazlan

Reported by Lynn Domo, customer mintak COD, dia setuju tapi dengan syarat bayar deposit RM500. bila yang nak jumpa, dia tak datang. Call tak jawab.

33) Tudung Abu Dhabi

Reported by 5 people, service lambat. Ada yang dapat after 2 week dah bayar itu pun after dah push and bagi warning.

34) Kasih Damia Shoppe / Kasih Damia Collections

Reported by Ros Zaiha , owner kedai ni nama Suhaila. Beri alasan macam2, barang sampai kesudah tak dapat.

35) Lim Anna

Reported by many people, boleh tengok dekat photos posted by Poisonous apple, dia print screen orang2 yang bagi wall post mintak refund money and post barang.

SUMBER: KAMI BENCI ONLINE SHOP YANG TIPU MAKAN DUIT HARAM

Kumionline

Senarai bisnes online yang didapati menipu dan meragukan




Sila rujuk senarai nama kedai atau business online yang menipu ni jika anda kerap melakukan pembelian di internet. Malaysia sebenarnya masih mundur dalam hal pembelian barang secara online kerana masih ramai yang menipu dan menjadi mangsa tipu.

Malaysia masih ramai makhluk yang mengambil kesempitan di atas kecanggihan teknologi. Macam mana Malaysia nak maju kalau berniaga pun tipu orang. Untung nak cepat. Kalau perniagaan orang lain maju, mulalah nak menjadi pengacau. Apapun sebelum membeli pastikan kesahihan pihak yang menjual, lihat komen komen yang diberi, atau pun lebih baik jika anda melakukan transaksi COD.

Berikut adalah antara nama kedai online di Malaysia yang menipu ramai pembeli.

1 ) Az Iman

Report by many people, payment made but nothing have been deliver. Gambar ambil dari google

2) Assyaima Collection

Report by Siti Suhaila , order barang lain tapi dapat barang lain. Bila sms tak reply

3) Kartisha Little Bizhub

Report by Zetty Ezhard , beli perfume last year, kata authentic tapi rupanya fake. Bau macam sabun, bila email balik tak reply. No telefon tak provided

4) Jason / Ah keong / YU KAM LEAN

Report by many people , jual gadget. Sell BB for rm500 end up semua customer dia tak dapat apa2. Memang ramai dah kena. More than RM10k ++ Please beware

5) Imaya Gadget @ Anisah Derahman (kutu gadgets)

Report by Laksamana Cheng Ho , 4 bulan tak dapat barang, dia just refund RM300 and balance until now tak settle. Post kat wall dia block.

6) Wawa Najwa ZK’nas Lens

Report by Cik N Syuhada , until now tak refund duit

7) Yanti Shaterz

Report by many people, mak kutu yang makan duit haram

8 ) Babyrina

Report by Nik Norazne , ramai dah kena tipu and dia ada byk FB.

http://www.facebook.com/princess.babyrina

http://www.facebook.com/reena.colections

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002641425341

http://www.facebook.com/lolypopprincess.reena

http://www.facebook.com/profile.php?id=100003265896181&ref=ts

9) Coachbagz wonderland

Report by Nurliza Eirlina , jual handbag dari luar negara, dah bayar depo last year but until now barang tak sampai. Email and inbox dia bagi alasan kena tipu dengan supplier tapi sampai sekarang masih active berniaga.

10 ) Katty Eng

Report by Nurul Shahida Syabil , RM130 sampai sekarang tak refund. Barang tak sampai. Now dah block orang

11) Set Nona Roguy

Report by Siti Hajar , dia jual set bersalin. Nama kat akaun maybank Nur Shuhada Ishak. Ramai dah terkena

12) Thalia Amanie @ Juliana Sulaiman

Report by many people , main kutu yang makan duit orang. More details :
FULL NAME —> JULIANA SULAIMAN
NO IC —> 870207495266
NO HP —> 017656278
NO ACC —> CIMB ACC ( 1222-000-3976-201)
ALAMAT —> NO 9,PANGSAPURI SERI NIPAH,OFF TMN PINGGIRAN USJ 4760
SBG JAYA SELGR

13) KIKI GAJET @Muhammad Shaz

Report by Nora Madi Norazmadi , dah bayar deposit RM400, terus kena block. Number phone 0174643265

14 ) Buabuai Buaian cukur Jambul

Report by Love Haikal , duit dah bayar, video tak dapat, fb diblock, call and sms tak layan. Kena pada 13 nov 2011. no phone 01935335784

15) Rainbow House @ Chong Kar Ying

Report by Teia Zakariah , beli lens tak dapat lagi.

16) Koleksi Kpop Eshop @ Norfazilawati Binti Jefferi 01112026208

Report by Faten Suhana and Deana Abdullah , beli 2 baju tapi tak dapat2 lagi sampai sekarang

17) Jualan Mega @ Sarah by Mohd Jamaian

Report by Nabela Dyana , beli ypad budak 30pcs and iphone 4s mainan budak until now tak dapat lagi

18) Door to Door @ Sharifah Nuzaihan Syed Fisol

Report by Amna Nafeesa II , dia jual gadget murah. Sampai sekarang tak dapat. Total loss RM6K.

19) Lens Collections

Report by Chibbi Maruko , total RM345. tak pulangkan lagi duit sampai sekarang.

20 ) Nor Aymylia Bt Normazlin

Report by Puan Ain Juih , beli samsung galaxy tab tapi dapat tablet china. Ramai dah terkena dgn dia. Total loss RM1.6k

21) Nellisa Abd Rahman

Reported by many people , mereka jual barang2 baby , susu dan diapers, barang tak pernah sampai ramai dah tertipu

22) Bee florian @ Aizan Fong Abdullah

Reported by many people, dia ni memang dah bertahun tahun terkenal dengan menipu. Kalau cari fb dia memang dah takde so just beware dengan nama dia tu.

23) Rosidah Abdullah

Reported by many people , dia ni suka buka kedai tiru nama kedai seller lain so nanti customer akan keliru. So just beware dengan nama dia bila nak buat payment nanti. Maybank 163091006206 , hp 01114990713 / 01114944617

24) Butik Beg Tangan Berjenama @ Wan Syazwani maybank 158305218738

Reported by many people, fb dia pun dah hilang sekarang. Dapat duit terus senyap then deactivate fb.

25) Adayana Perfume @ Syahidan Ahmad

Reported by many people, after payment barang tak sampai. Macam2 alasan diberikan.

26) Kedai Gadget @ Faizah binti Md Rejab

Reported by many people , kutu gadget dan jual ada jual gadget tapi kalau dah bayar jgn harap barang akan sampai. DIA MASIH ACTIVE DI LUAR SANA PLEASE BEWARE.Ni no dia 0179895662

27) Korean Sweety Eye

Reported by many people, after payment dia akan block dari msg/wall

28) Kedai saya @ Mohd Syazamie

Reported by Aina Jessturaya, orang tu mengaku diri pekerja court mammoth penang and jual barang murah & ansuran. After masukkan duit dia akan block terus. Tracking number yang tipu dia bagi

29) Babydynas Collections & Babydynas Kutu Frenz

Reported by many people, ada few people je yang dapat refund dari dia. Yang lain semua dia kebas duit. Senyap sampai sekarang

30) Aida Isyhaidar @ Norhaida bt Jamaludin

Reported by Princess Davinci , dia ni kutu jam. Duit lesap

31) Kedai Sri Mawar @ Azizah Bt Bakar from Bachang Utama

Reported by Siti Qis Junior , peniaga emas. After dah dapat duit dia block customer.

32) Blackberry Hotshop @ Maria Ariffa Mazlan

Reported by Lynn Domo, customer mintak COD, dia setuju tapi dengan syarat bayar deposit RM500. bila yang nak jumpa, dia tak datang. Call tak jawab.

33) Tudung Abu Dhabi

Reported by 5 people, service lambat. Ada yang dapat after 2 week dah bayar itu pun after dah push and bagi warning.

34) Kasih Damia Shoppe / Kasih Damia Collections

Reported by Ros Zaiha , owner kedai ni nama Suhaila. Beri alasan macam2, barang sampai kesudah tak dapat.

35) Lim Anna

Reported by many people, boleh tengok dekat photos posted by Poisonous apple, dia print screen orang2 yang bagi wall post mintak refund money and post barang.

SUMBER: KAMI BENCI ONLINE SHOP YANG TIPU MAKAN DUIT HARAM

Kumionline

Tuesday, September 3, 2013





Ok disini aku nak share sikit pasal ada makhluk yang tidak bertanggungjawab mewujudkan page sebegini, tapi beliau ni seorang yang pengecut la nampaknye...
Tapi apa la yang terlintas difikiran beliau sehingga sanggup melakukan perkara perkara macam ni.



Perkara seperti ini barangkali dilakukan oleh seorang yang sakit jiwa dan hatinya. Sungguh mudah beliau menjatuhkan maruah agama.



Marilah kita sama sama banteras perkara tidak bertanggungjawab seperti ini. Masuk ke laman FB anda dan report perkara ini pada FB untuk tindakan selanjutnya.


Disini saya bagi link untuk page ini :-
https://www.facebook.com/pages/Adlin-Binti-Abd-Jalil-Makcik-Hajjah-Sitt-Al-Wuzara/231929573608372?refid=18&ref=bookmark

Kumionline

Lagi page di FB yang menghina Islam





Ok disini aku nak share sikit pasal ada makhluk yang tidak bertanggungjawab mewujudkan page sebegini, tapi beliau ni seorang yang pengecut la nampaknye...
Tapi apa la yang terlintas difikiran beliau sehingga sanggup melakukan perkara perkara macam ni.



Perkara seperti ini barangkali dilakukan oleh seorang yang sakit jiwa dan hatinya. Sungguh mudah beliau menjatuhkan maruah agama.



Marilah kita sama sama banteras perkara tidak bertanggungjawab seperti ini. Masuk ke laman FB anda dan report perkara ini pada FB untuk tindakan selanjutnya.


Disini saya bagi link untuk page ini :-
https://www.facebook.com/pages/Adlin-Binti-Abd-Jalil-Makcik-Hajjah-Sitt-Al-Wuzara/231929573608372?refid=18&ref=bookmark

Kumionline

Monday, September 2, 2013




KUALA LUMPUR 3 Sept. - Kerajaan akan mengumumkan beberapa pendekatan bagi mengurangkan bebanan golongan kelas pertengahan pada Bajet 2014, bulan depan.

Ketua Setiausaha Perbendaharaan, Tan Sri Dr. Mohd Irwan Serigar Abdullah berkata, langkah itu diambil berikutan golongan kelas pertengahan sehingga kini masih belum menerima apa-apa manfaat berbanding kelas bawahan.

Katanya, kelas bawahan akan menerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang lebih tinggi pada tahun ini.

"Kerajaan mahu menyasarkan bantuan kepada golongan yang tepat berbanding golongan yang tidak layak menerimanya seperti orang kaya dan warga asing," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri majlis 1Malaysia Enterpreneurs Bootcamp 2013 di sini hari ini.


Kumionline

BRIM lebih tinggi tahun 2014?




KUALA LUMPUR 3 Sept. - Kerajaan akan mengumumkan beberapa pendekatan bagi mengurangkan bebanan golongan kelas pertengahan pada Bajet 2014, bulan depan.

Ketua Setiausaha Perbendaharaan, Tan Sri Dr. Mohd Irwan Serigar Abdullah berkata, langkah itu diambil berikutan golongan kelas pertengahan sehingga kini masih belum menerima apa-apa manfaat berbanding kelas bawahan.

Katanya, kelas bawahan akan menerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang lebih tinggi pada tahun ini.

"Kerajaan mahu menyasarkan bantuan kepada golongan yang tepat berbanding golongan yang tidak layak menerimanya seperti orang kaya dan warga asing," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri majlis 1Malaysia Enterpreneurs Bootcamp 2013 di sini hari ini.


Kumionline

Thursday, August 29, 2013




KUALA LUMPUR - "Kejadian ini merupakan satu pengkhianatan, rompakan dan sabotaj bagi kami (Skop Production)," tegas Datuk Yusof Haslam berhubung filem terbitannya, KL Gangster 2 yang kini bocor di internet.

Filem arahan Syamsul Yusof yang dibintangi Aaron Aziz, Adi Putra, Rosyam Nor, Zizan dan Sofie Jikan itu sepatutnya ditayangkan kepada penonton di pawagam pada Oktober depan.

Akui kecewa dan terkilan dengan insiden itu, Yusof berkata, pihaknya akan mengambil tindakan tegas terhadap individu yang tidak bertanggungjawab itu.

Selain laporan polis, beliau turut bekerjasama dengan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) serta Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) untuk menangani masalah tersebut.

"Ia bukan perkara main-main kerana hal ini sangat serius. Apatah lagi ia kali pertama berlaku dalam sejarah perfileman.

"Saya tidak akan membiarkan mereka yang membocorkan filem ini terlepas begitu saja. Saya akan pastikan mereka akan dibawa ke muka pengadilan," tegasnya.

Menurut Yusof, anaknya Syamsul juga sangat kecewa dan terkejut kerana hasil titik peluhnya selama ini hancur begitu sahaja. Sementelah lagi filem yang menelan belanja RM4.5 juta itu mengambil masa yang lama untuk disiapkan sepenuhnya.

Meskipun ada desas-desus mengatakan 'kebocoran' filem itu didalangi oleh 'orang dalam', Yusof bagaimanapun menafikan dakwaan itu.

"Hanya orang tertentu sahaja menyimpan CD asal filem ini. Saya syak bahawa ia bermula ketika kami melakukan pra-tayangan di sebuah pawagam dan ketika itu saya turut hadir dalam majlis itu," katanya.

Beliau berkata, video yang tersebar itu serupa seperti yang ditayangkan waktu itu dan dia tidak menolak kemungkinan bahawa individu yang sama terlibat.

Menurutnya, filem yang berbentuk digital format itu senang untuk disalin dan dimuat naik terus ke internet untuk tontonan secara percuma.

"Sekarang dunia siber, petik saja jari kita boleh mendapat apa sahaja. Saya harap perkara ini dapat dijadikan iktibar untuk semua penggiat seni.

"Jangan mempercayai orang lain 100 peratus kerana mungkin ia akan memakan diri," katanya.


Kumionline

Gempar KL Gangster 2 sudah dimuatnaik ke internet




KUALA LUMPUR - "Kejadian ini merupakan satu pengkhianatan, rompakan dan sabotaj bagi kami (Skop Production)," tegas Datuk Yusof Haslam berhubung filem terbitannya, KL Gangster 2 yang kini bocor di internet.

Filem arahan Syamsul Yusof yang dibintangi Aaron Aziz, Adi Putra, Rosyam Nor, Zizan dan Sofie Jikan itu sepatutnya ditayangkan kepada penonton di pawagam pada Oktober depan.

Akui kecewa dan terkilan dengan insiden itu, Yusof berkata, pihaknya akan mengambil tindakan tegas terhadap individu yang tidak bertanggungjawab itu.

Selain laporan polis, beliau turut bekerjasama dengan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) serta Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) untuk menangani masalah tersebut.

"Ia bukan perkara main-main kerana hal ini sangat serius. Apatah lagi ia kali pertama berlaku dalam sejarah perfileman.

"Saya tidak akan membiarkan mereka yang membocorkan filem ini terlepas begitu saja. Saya akan pastikan mereka akan dibawa ke muka pengadilan," tegasnya.

Menurut Yusof, anaknya Syamsul juga sangat kecewa dan terkejut kerana hasil titik peluhnya selama ini hancur begitu sahaja. Sementelah lagi filem yang menelan belanja RM4.5 juta itu mengambil masa yang lama untuk disiapkan sepenuhnya.

Meskipun ada desas-desus mengatakan 'kebocoran' filem itu didalangi oleh 'orang dalam', Yusof bagaimanapun menafikan dakwaan itu.

"Hanya orang tertentu sahaja menyimpan CD asal filem ini. Saya syak bahawa ia bermula ketika kami melakukan pra-tayangan di sebuah pawagam dan ketika itu saya turut hadir dalam majlis itu," katanya.

Beliau berkata, video yang tersebar itu serupa seperti yang ditayangkan waktu itu dan dia tidak menolak kemungkinan bahawa individu yang sama terlibat.

Menurutnya, filem yang berbentuk digital format itu senang untuk disalin dan dimuat naik terus ke internet untuk tontonan secara percuma.

"Sekarang dunia siber, petik saja jari kita boleh mendapat apa sahaja. Saya harap perkara ini dapat dijadikan iktibar untuk semua penggiat seni.

"Jangan mempercayai orang lain 100 peratus kerana mungkin ia akan memakan diri," katanya.


Kumionline

Monday, August 26, 2013




Selama ini saya terfikir apa cara paling senang nak dapat duit. macam2 saya try, 8share, affiliate, dan pelbagai lagi cara! satu pun tak dapat hasil memandangkan minimum cash out dia agak tinggi dan sukar untuk dilaksanakan tanpa berusaha gigih. namun setelah bersusah payah. saya terjumpa hasil direkomen oleh seorang selebriti. beliau agak terkenal dalam bidang fesyen.

Kini, saya hanya perlu menekan link yang diberikan setiap hari dan saya akan mendapat $2 untuk setiap satu link tersebut. anda akan boleh cash out hasil anda untuk setiap $1000. mungkin ia agak besar dan mungkin mengambil masa yang lama. namun jika satu link menghasilkan $2, dan ada banyak link untuk diklik setiap hari, fikir lah sendiri berapa banyak yang akan dapat dihasilkan setiap hari!
anda cuma memerlukan paypal atau payza. tapi saya merekomenkan paypal memandangkan ia lebih mudah untuk digunakan. bagi yang tidak pernah memiliki akaun paypal, anda hanya perlu memiliki akaun bank rhb atau memiliki kad debit atau kredit bagi bank2 yang lain seperti maybank, cimb, dan lain2. anda boleh membaca dengan lebih lanjut di sini.

Bagi yang sudah memiliki akaun paypal pula, saya akan memberitahu link untuk anda membuat duit dengan mudah! buka link http://iluvurl.com/2dollar1klik ini dan ikut arahan seterusnya untuk mendaftar. jika anda tidak faham boleh lah bertanya kepada saya dan boleh terus bertanya kepada pihak mereka! try dahulu dan mungkin anda akan menjadi orang kaya seterusnya!

Selamat mencuba dan berjaya!!!

Kumionline

1 step untuk mendapat $2 melalui blog




Selama ini saya terfikir apa cara paling senang nak dapat duit. macam2 saya try, 8share, affiliate, dan pelbagai lagi cara! satu pun tak dapat hasil memandangkan minimum cash out dia agak tinggi dan sukar untuk dilaksanakan tanpa berusaha gigih. namun setelah bersusah payah. saya terjumpa hasil direkomen oleh seorang selebriti. beliau agak terkenal dalam bidang fesyen.

Kini, saya hanya perlu menekan link yang diberikan setiap hari dan saya akan mendapat $2 untuk setiap satu link tersebut. anda akan boleh cash out hasil anda untuk setiap $1000. mungkin ia agak besar dan mungkin mengambil masa yang lama. namun jika satu link menghasilkan $2, dan ada banyak link untuk diklik setiap hari, fikir lah sendiri berapa banyak yang akan dapat dihasilkan setiap hari!
anda cuma memerlukan paypal atau payza. tapi saya merekomenkan paypal memandangkan ia lebih mudah untuk digunakan. bagi yang tidak pernah memiliki akaun paypal, anda hanya perlu memiliki akaun bank rhb atau memiliki kad debit atau kredit bagi bank2 yang lain seperti maybank, cimb, dan lain2. anda boleh membaca dengan lebih lanjut di sini.

Bagi yang sudah memiliki akaun paypal pula, saya akan memberitahu link untuk anda membuat duit dengan mudah! buka link http://iluvurl.com/2dollar1klik ini dan ikut arahan seterusnya untuk mendaftar. jika anda tidak faham boleh lah bertanya kepada saya dan boleh terus bertanya kepada pihak mereka! try dahulu dan mungkin anda akan menjadi orang kaya seterusnya!

Selamat mencuba dan berjaya!!!

Kumionline